Ei ole helppoa myöntää olevansa päihderiippuvainen.
Tulevissa blogipostauksissa rohkeat raitistuneet päihderiippuvaiset kertovat tarinansa.
Suomessa arvioidaan olevan työssä käyviä alkoholisteja yli 400 000. Sen päälle eläkeläiset ja muut päihderiippuvaiset. Blogini ihmiset ovat juuri heitä. Ystäviämme, työkavereitamme, naapureitamme ja perheenjäseniämme.

Teemoina haastatteluissa ovat elämän eri osa-alueet, joihin päihderiippuvaisuus vaikuttaa: perhe-elämä, työ, ystävyyssuhteet, parisuhde - itse asiassa ei ole olemassa osa-aluetta, joihin riippuvuus ei vaikuttaisi. 

Kävin itse Minnesota-tyyppisen hoidon päihdehoitolaitoksessa (Kantamolle ehdoton suositukseni & ikuinen kiitollisuuteni!) ja noina 28 päivänä opin itsestäni paljon muutakin kuin vain päihdeasian. 

Valtaisa tiedon määrä, sairauden ymmärtäminen, vertaistuki ja rehellisesti asioista avautuminen saivat kovan pääni ymmärtämään mistä oli kyse. On ollut hyvin opettavaista tunnistaa itsessään uhriutumista, epärehellisyyttä, itsesääliä, kateutta, pelkoa ja paljon muitakin tunteita, jotka korostuvat meillä päihderiippuvaisilla.

Toivon blogini lisäävän tietoa ja ymmärrystä tästä sairaudesta. Lisäksi haluaisin hälventää päihderiippuvuuden ympärillä olevaa stigmaa. Häpeä ja pelko usein estävät hakemasta apua ajoissa. Varhainen puuttuminen on myös siksi vaikeaa.
Rajua rakkautta päihderiippuvaisia läheisiä kohtaan suosittelen: päihderiippuvaisen pää ei tajua, eikä häpeä anna tilaa ymmärtää omaa tilaansa. Olen itse ikuisesti kiitollinen suorista sanoista, kontakteista ja siitä, että minut ohjattiin oikeaan hoitolaitokseen. Oma ymmärrykseni eivätkä voimani olisi siihen riittäneet.
Meitä päihderiippuvaisia on paljon ja tästä sairaudesta pitäisi pystyä puhumaan Suomessa avoimemmin.

Ja vielä teille päihderiippuvaisille:
Kukaan muu ei voi päättää puolestasi millä sävyillä elämäsi värität, muutos lähtee sinusta itsestäsi. Minun elämääni värit ovat palaamassa ja haluan auttaa myös sinua saamaan elämäsi takaisin.Mikäli päihde- tai läheisriippuvuus aiheina osuvat ja kaipaat lisätietoa ota yhteyssä esim. www.kantamo.fiKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit